ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Столична Община

Патентно Ведомство

Столична Община стана първата сертифицирана българска община на 18 ноември 2020 г., в рамките на европейския проект за сътрудничество (ECP8) „Европейска мрежа за Автентичности“.

София е столицата на България и най-големият й град в страната. Той е и основният административен, културен и образователен център, като 1/6 от българското промишлено производство е съсредоточено в София.

В София се намират и Българската академия на науките, много университети, театри, кина, както и Националната галерия, археологически, исторически, природонаучни и други музеи. В София се намират църквата „Св. София ”; „Св. Александър Невски ”катедрала - построена в периода 1904-1912; Църквата "Света Петка Самарджийска", която се намира в центъра на София и е от XV век. Столицата има много исторически, културни и туристически атракции, но в същото време е модерен и динамичен европейски град.

Мотото на столицата е „Расте, но не старее“, което също е част от герба на града.

След подписан Меморандум за разбирателство между Патентно ведомство на Република България и Столична Община, в сътрудничество с различни заинтересовани страни, през следващите две години ще се проведат поредица от дейности за повишаване на осведомеността, свързани с интелектуалната собственост.

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg