ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Предстояща образователна програма за търговски марки и дизайни на Службата на ЕС за интелектуална собственост

Патентно Ведомство

Патентно ведомство на Република България представя на вниманието на всички заинтересовани лица, информация относно стартиране на новите издания на Образователната програма за търговски марки и промишлени дизайни за помощник-юристи (параюристи)и практикуващи юристи.

Образователната програма за търговски марки и дизайни (ETMD EP) на СЕСИС/EUIPO)е създадена, за да повиши познанията за правната рамка на марките на Европейския съюз и дизайните на Общността, по-специално за производствата и практиките на СЕСИС, в общността на практикуващите специалисти по интелектуална собственост.

Целта на ETMD EP е да създаде мрежа от обучени професионалисти в областта на интелектуалната собственост с разширени познания за практиката и инструментите на EUIPO, като по този начин улесни процедурите, които те инициират пред EUIPO.

За изданието за 2023-2024 г. се предлагат две образователни програми:

Трето издание на ETMD EP за помощник-юристи

Образователната програма на СЕСИС за търговски марки и промишлен дизайн за помощник-юристи (параюристи) е специално създаден курс за обучение, предназначен главно за професионалисти, работещи като администратори на интелектуална собственост, юридически сътрудници или служители, които се занимават с правни въпроси.

Регистрацията е ограничена до 60 души, на принципа „първи дошъл, първи обслужен“, а предварителните дати са както следва:

-Период на кандидатстване: 01/06/2023 - 30/06/2023 г.

-Начало на курса: 21/09/2023 г.

-Край на курса: 29/02/2024 г.

Детайлна информация можете да намерите ТУК.

Пето издание на ETMD EP за практикуващи юристи

Създаден и воден от служители на СЕСИС и водещи професионалисти в областта на интелектуалната собственост, Образователната програма за търговски марки и дизайн за практикуващи юристи се фокусира върху взаимодействието между СЕСИС и практикуващите в областта на интелектуалната собственост в областта на марките и дизайна.

Петото издание ще се проведе от октомври 2023 г. до юни 2024 г. и ще предложи 60 места, които ще бъдат разпределени въз основа на опита и мотивацията на кандидатите.

Индикативни дати:

-Период за кандидатстване: 01/06/2023 - 30/06/2023 г.

-Начало на курса: 05/10/2023 г.

-Заключителен изпит: 14/06/2024 г.

Детайлна информация можете да намерите ТУК.

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg