ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Патентно ведомство отбеляза на 26 април 2022 г. Световния ден на интелектуалната собственост

Патентно Ведомство

Патентно ведомство на Република България отбелязана 26 април 2022 г. Световния ден на интелектуалната собственост с провеждане на Конференция на тема „Интелектуалната собственост в Роботиката и Изкуствения интелект“, в сградата на Централна патентна библиотека

Събитието бе организирано от Патентно ведомство на Република България, в сътрудничество с Института по роботика при Българската академия на науките и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация.

На конференцията присъстваха представители на Министерство на образованието, Министерство на иновациите и растежа, Българска търговско-промишлена палата, София Техпарк, както и представители на академичните общности и такива с богат опит в областта, които представиха различни актуални теми свързани с интелектуалната собственост и иновациите в роботиката и изкуствения интелект и предизвикателствата при тяхната реализация.

Събитието предостави възможност за осъществяване на ползотворна дискусия между научните среди, експерти на Патентно ведомство и бизнеса с цел бъдещо реализиране и популяризиране на иновативни идеи в областта на роботиката и изкуствения интелект.

Патентно Ведомство
icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg