ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Ден на отворените врати на интелектуалната собственост по повод Световния ден на интелектуалната собственост

Патентно Ведомство

Събитието ще се проведе на 26-ти април 2022 г. в Централна патентна библиотека,гр. София, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 50

Денят на отворените врати на интелектуалната собственост ще започне в 9:00 часа на 26 април 2022 г. с възможност за всички заинтересовани страни да се запознаят с различни иновативни експонати в областта на роботиката и автоматизацията и ще имат възможност да получат експертна консултация на място по различни въпроси, свързани с интелектуалната собственост.

През втората половина на деня Патентно ведомство на Република България, в сътрудничество с Института по роботика при БАН и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация, организира конференция на тема:

„Интелектуалната собственост в Роботиката и Изкуствения интелект“

Тя ще стартира в 13:00 часа и има за цел да популяризира ролята на интелектуалната собственост в развитието на иновациите и роботиката и да даде възможност на бизнеса да се запознае с тяхната ефективност и приложимост. На конференцията ще се предостави и възможност за осъществяване на ползотворна дискусия между научните среди, експерти на Патентно ведомство и бизнеса с цел бъдещо реализиране и популяризиране на иновативни идеи в областта на роботиката и изкуствения интелект.

Допълнителна информация за експонатите може да намерите тук:

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg