ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАПУСНА НИ БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО ПРОФ. КАМЕН ВЕСЕЛИНОВ

Патентно Ведомство

Патентно ведомство на Република България изказва своите най-искрени съболезнования по повод кончината на професор Камен Веселинов – един от председателите на институцията, забележителен учен и общественик.

Проф. Веселинов оглавява Патентното ведомство в периода 25.05.2011 г. – 18.03.2014 г. и от 05.01.2015 г. до 22.08.2016 г. По време на неговото управление ведомството постига стабилност и авторитет в международен план. Неговото ръководство допринася значително за развитието на системата на интелектуалната собственост в България.

Проф. Веселинов завършва Техническия университет в Дрезден, където защитава докторска степен. Работи като преподавател в Германия и в Техническия университет – София.

От 2005 до 2011 г. проф. Камен Веселинов е ректор на Техническия университет в София. Също така е бил декан на Факултета за германско инженерно обучение и индустриален мениджмънт, както и заместник-министър на образованието и науката.

С името му се свързват както изобретение, така и над 60 научни публикации и три учебника в областта на инженерните науки.

Проф. Веселинов допринася за подготовката на поколения специалисти в областта на автомобилостроенето, авиационната техника и информационните технологии. Бил е заместник-председател на Националния съвет по наука и представител на България в Комитета за научни и технически изследвания на Европейската комисия.

Поклон пред паметта му!

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg