ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Впечатляващо FIGHT FAKE шоу на Sofia Fashion Week срещу фалшификати в модната индустрия

Патентно Ведомство

На 29 март Седмицата на модата в Софиясе превърна в сцена за интересна и изключително важна дискусия за фалшификатите в модната индустрия чрез модното шоу „FightFake“. Тази инициатива, организирана от Патентното ведомство на Република България и Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), в сътрудничество с гръцкия дизайнер Джон Пан, имаше за цел да насочи вниманието на представителите на модната индустрия и широката общественост върху стойността на индустриалната собственост като ценен бизнес актив и последствията от нарушенията, водещи до икономически загуби за бизнеса и увреждащи правата, както на притежателите на интелектуална собственост, така и на крайните потребители.

В събитието се включиха двадесет и четири модела, които демонстрираха уникални дизайни, създадени специално за кампанията #FightFake, всеки от които носи послание за опасностите от фалшификатите в модната индустрия. Проектът се стреми да достигне по нов и вълнуващ начин до младата аудитория и да я запознае със значението на правата върху интелектуалната собственост и ключовата им роля за креативните индустрии.

С над 500 присъстващи, включително ключови фигури от модния сектор, кампанията „Fight Fake“ демонстрира своето широкообхватно въздействие. Председателят на Патентно ведомство проф. д-р Владя Борисова отправи послание към потребителите, насочвайки вниманието им към икономическите вреди от потреблението на фалшиви стоки, както и към начините за защита и ползите от закрилата на интелектуалната собственост на национално, европейско и световно ниво.

#counterfeiting#fashionindustry#intellectualproperty

#FightFake

#Sofiafashionweek

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg