ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Патентно ведомство проведе уебинар на тема: „Индустриалната собственост – ключът към успешния стартъп“

Патентно Ведомство

На 10 април Патентно ведомство на Република България бе домакин на уебинар на тема: „Индустриалната собственост – ключът към успешния стартъп“, организиран съвместно със Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост, Фонда на фондовете и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, под патронажа на Министерство на иновациите и растежа.

Събитието бе открито от председателя на Патентно ведомство на Република България проф. д-р Владя Борисова, която подчерта колко е важно всеки млад предприемач да познава и борави добре с методите на индустриалната собственост, за да оформя успешно новите тенденции и да бъде иновативен и разпознаваем.

Над 30 участващи – представители на стартиращи компании се включиха в онлайн семинара и се запознаха с марката, промишления дизайн, патента и полезния модел, като обекти на индустриалната собственост. Те научиха какво е тяхното предназначение, както и какви процедури са необходими за тяхното заявяване, за да бъде придобита съответната правна закрила, която пък е ключов нематериален актив за развитието както на всеки отделен бизнес, така и на конкурентоспособността и икономическата устойчивост като цяло. 

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg