ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Европейската мрежа на изобретателите търси нови вдъхновяващи личности

Патентно Ведомство

Сн.: Европейско патентно ведомство

Европейското патентно ведомство, чрез Патентно ведомство на Република България отправя покана за присъединяване на нови членове към Европейската мрежа на изобретателите.

Европейската мрежа на изобретателите има за цел да разпали у младите поколения страст към иновациите и творчеството за цял живот. В този ключов период от историята на човечеството е жизненоважно да предадем на младите хора знанията, които ще са им необходими, когато те станат пазители на планетата. Иновациите ще бъдат от съществено значение за тяхната мисия. Чрез Европейската мрежа на изобретателите се дава възможност на младите хора да разгърнат своята креативност и да открият чудесата на науката и технологиите. Вдъхновено и въоръжено със знания, следващото поколение може да започне да проправя пътя към едно по-светло бъдеще.

Членовете на Мрежата са изтъкнати изобретатели и предприемачи, които могат да бъдат вдъхновители и модели за подражание на учениците и студентите. За да постигне тази цел, Мрежата ще ги подкрепи финансово за осъществяване на дейности за вдъхновяване на младите поколения и насърчаване на творчеството сред децата в училищата и тийнейджърите в средното образование. Членовете на мрежата могат да предложат всяка дейност, която според тях ще стимулира дългосрочен интерес към техническите области (STEM) и ще насърчи предприемаческото мислене (стъпка „Покана за вдъхновяващи дейности").

Вътрешна комисия за подбор ще избере сферите и ще отпусне безвъзмездни средства в размер на 2 000 EUR, 4 000 EUR или 6 000 EUR в зависимост от въздействието и обхвата на избраните дейности.

Детайлна информация за присъединяването на нови вдъхновяващи личности към Европейската мрежа на изобретателите, можете да намерите на страницата на Европейското патентно ведомство.

Формуляр за предлагане на вдъхновяващи дейности (краен срок за подаване: 12.07.2024 г.)

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg