ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

В ЖЕНЕВА БЕ ОТКРИТА 65-АТА ГЕНЕРАЛНА АСАМБЛЕЯ НА СОИС

Патентно Ведомство

На 9 юли 2024 г., в Женева, Швейцария, бе открита 65-ата Генерална Асамблея (ГА) на Световната организация по интелектуална собственост (СОИС), която приветства около 1400 делегати от 193-те държави – членки на Организацията. Председателят на Патентно ведомство Оля Димитрова е част от българската делегация, в която влизат посланик Юрий Щерк, постоянен представител на Република България в ООН и другите международни организации, Люцкан Петров, съветник в Мисията в Женева, и Вероника Тодорова, главен секретар на Патентно ведомство. ГА ще се проведе в периода от 9 до 17 юли в сградата на СОИС в Женева. Асамблеята събира делегати и дипломати от постоянните представителства на държавите – членки на СОИС, за обмяна на опит, споделяне на постигнати цели и набелязване на нови стратегии за подобряване на интелектуалната собственост в глобален план.

Генералният директор на СОИС Дарен Танг откри Асамблеята с призив към делегатите „да работят в дух на консенсус, особено сега, когато предстоят преговорите по линия на новото законодателство за дизайните „Design Law Treaty” през ноември в Рияд.

По традиция, по време на Асамблеята ще бъдат проведени различни културни мероприятия, както и такива, фокусирани върху технологиите и иновациите.

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg