ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Надградете своята интелектуална собственост: Стратегии за разработчици на видеоигри

Патентно Ведомство

Патентно ведомство на Република България представя на вниманието на всички заинтересовани лица, информация за предстоящ регионален семинар - „Надградете своята интелектуална собственост: Стратегии за разработчици на видеоигри“

Световната организация за интелектуална собственост, съвместно с Патентно ведомство на Р. Сърбия, Сръбска търговска палата, Сръска асоциация на геймъртите и Creative Tech Сърбия, организират регионален семинар - „Надградете своята интелектуална собственост: Стратегии за разработчици на видеоигри“, който ще се проведе онлайн и на място в гр. Белград на 22 септември 2022 г.

Управлението на всички специфични елементи във видеоигрите е истинско предизвикателство, когато става въпрос за защита на интелектуалната собственост. Правата на интелектуална собственост са от съществено значение при разработването, финансирането и разпространението на видео игри и се прилагат както за инструментите, използвани при разработването на игри, така и за съдържанието, включено в играта. С настоящите технологични постижения игрите могат да бъдат толкова разнообразни, колкото въображението на техните създатели и да включват аудио-визуално съдържание, реалистични графики, гласова синхронизация, използване на технология за улавяне на движение, оригинални скриптове, търговски марки и други оригинални произведения.

Лектори на семинара ще бъдат изявени световни и сръбски експерти от индустрията на видеоигрите, както и експерти от областта на интелектуалната собственост.

Желаещите да участват могат да се регистрират на следния линк:

https://www.wipo.int/meetings/en/details.jsp?meeting_id=72351.

Повече информация може да намерите тук   

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg