ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Разширяване на функционалност за онлайн плащания

Уважаеми потребители,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, чеот 10.09.2021г. Патентно ведомство на Република България внедрява в експлоатация нови функционалности за електронни плащания, които ще позволяват онлайн плащания вече не само при електронно заявяване на обекти на ИС, но и при електронно подаване на всякакви искания за вторични действия по тях.

При всяко електронно подадено искане ще получавате нотификация за задълженията, изчислени автоматично въз основа на Тарифата и ще можете да извършите онлайн плащане, което се отразява в системите на ведомството веднага.

Тези нововъведения са естествено продължение на постоянните усилия на Патентно ведомство на Република България за предоставяне на все повече възможности за изцяло електронна комуникация между заявителите и ведомството, която при новоподадените заявки за обекти на индустриалната собственост надхвърля 75% от всички подадени заявки.

Новите функционалности ще доведат до реални улеснения за Вашата ежедневна работа във връзка със закрилата на индустриалната собственост.

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg