ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Изобретател на годината и Иновативна фирма на 2016г.


На 10 ноември 2016 г. Патентното ведомство и Съюзът на изобретателите в България ще връчат наградите „Изобретател на годината”-2016 и „Иновативна фирма на годината” - 2016.
Номинациите „Изобретател на годината” са в три категории:
„Електротехника и електроника”, „Машиностроене и строителство” и  „Химия и биотехнологии” .
Във всяка категория са номинирани по 3 изобретатели и изобретателски колективи с патенти за изобретения, издадени през миналата година. В категория „Електротехника и електроника” за номинациите се състезаваха 13 патента за изобретения. В категория „Машиностроене и строителство”  - 5. В категория „Химия и биотехнологии” - 9.
Ще бъде връчена и награда „Иновативна фирма” – 2016, за която са номинирани две компании с разработки в областта на металургията и електротехниката и електрониката.
На церемонията ще бъдат оповестени и имената на двама учени с най-голям принос към българските технически и естествени науки, които ще бъдат вписани в Златната книга на българските откриватели и изобретатели през тази година.
Наградите се присъждат от 6-членно жури от представители на Патентното ведомство, Съюза на изобретателите в България, БАН и техническите университети.

Медийни партньори:
ТВ „България он ер”, в-к „24 часа”, Дарик Радио, БТА, радио „ФМ-Плюс”, в-к „Стандарт”, ТВ "БНТ"


all_logo_media
icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg