ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ БЕ ПРЕДСТАВЕНА НА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ЖЕНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ ЦЕНТРАЛНОЕВРОПЕЙСКИТЕ И БАЛТИЙСКИ ДЪРЖАВИ, В РАМКИТЕ НА СРЕЩИТЕ НА АСАМБЛЕИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА СОИС - 2023 г. В ЖЕНЕВА

Патентно Ведомство
Патентно Ведомство

Във връзка с тазгодишните инициативи по повод провеждането на 64-тата серия от срещи на Асамблеите на държавите членки на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), от 7 до 14 юли в Женева се проведе открита изложба с участници от Централноевропейските и балтийски държави, под надслов „Economy transformation via design – women and innovation“. Изложбата показва дизайни, дело на жени-изобретатели, които чрез изкуството си, фокусиращо се върху културната идентичност на страната си, допринасят за нейното развитие на световната икономическа сцена.

Патентно ведомство на Република България е активен участник в тази инициатива, както и в Програмата на СОИС за обучение и наставничество на жени предприемачи за използване на интелектуалната собственост за развитие на собствен бизнес. За участие в изложбата Ведомството избра дизайните на бижута на Радина Росенова от нейната колекция „РОД® - GENUS GOLDEN Collection“. България е представена с два нейни дизайна - дамски сет от колие и обици с българския везбен символ „Елбетица“ (символ за защита) и златна игла за вратовръзка с древния български символ „Велика Канатица“, който олицетворява обединението от гледна точка на семейството, рода и народа.

Радина Росенова представя България на Световно изложение на художниците в Дубай през 2020 г., като нейната картина диптих „Българска магия" е класирана в Топ 10 на най-добрите творби измежду 1500 картини.

Автор е на картинна колекция РОД® (GENUS Collection)" – платна, които отговарят на 28-те ни Административни области, изрисувани с автентична шевица и съчетани с културно-исторически и природни забележителности от дадената област. През 2022 г., по покана на тогавашния Еврокомисар на България по Културата, Спорта, Образованието и Иновациите г-жа Мария Габриел, изложбата е представена в сградата на Европейската Комисия Berlaymont вБрюксел, по случай Националния празник на България.

През 2023 г. получава Номинация за “Бизнес Дама на Годината“ в категория „Култура“.

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg