ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Участие в конкурс за годишните награди на ECTA

Патентно Ведомство

Патентно ведомство на Република България има удоволствието да информира всички заинтересовани лица за предстоящия годишен конкурс за наградите на ECTA (European Communities Trade Mark Association). В него могат да участват студенти със специалности в сферата на интелектуалната собственост, както и професионалисти, работещи в тази област. Желаещите могат да изпратят статия или есе на тема значение на развитието на законодателството в ЕС в областта на марките, дизайна, авторското право или географските означения.

Победителите ще получат парична сума от 2000 евро за първа награда в категорията на студентите, 3000 евро за първа награда в категорията на професионалистите, и съответно 1000 евро и 500 евро за класиралите се на второ и трето място в двете категории.

Отличените получават възможност техните разработки да бъдат публикувани на уеб сайта на Асоциацията, както и 18-месечно членство в ECTA. Спечелилите първа награда ще бъдат поканени на годишната конференция на ECTA в Прага (28 юни – 1 юли 2023 г.), където ще бъдат наградени от президента на ECTA.

За повече информация за участие в конкурса, вижте линка на сайта на ECTA: ТУК. Материалите се изпращат на е-mail: ecta@ecta.org до 28 февруари 2023 г. Всички предложения ще бъдат оценени от Комитета по професионалните въпроси на ECTA, със съдействието и на други комитети, и под надзора на Борда на директорите. 

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg