ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уганда се присъедини към TMclass и DesignClass

От 03 август 2020 г. Бюрото за регистрация на услуги на Уганда (URSB) става част от TMclass и DesignClass и вече ще използва и приема списъка с термини от хармонизираната база данни за стоки и услуги (HDB) в TMclass, както и списъка с термини от хармонизираната база данни с обозначения на продукти (HDBPI) в DesignClass. С това решение на Службата по ИС на Уганда ведомствата по интелектуална собственост извън ЕС, които използват и приемат термини от тези бази данни, вече са 11.

С присъединяването на URSB в TMclass, общият брой на участващите национални и регионални служби ро ИС, включително ARIPO, OAPI, WIPO и EUIPO, вече са 81 на брой, а използващите DesignClass офиси вече са 37.

TMclass предлага на потребителите възможност да търсят и превеждат стоки и услуги на и от 44 езика, докато DesignClass улеснява търсенето и превода на обозначения на продукти на 28 езика.

Присъединяването на Службата по ИС на Уганда към горепосочените инструменти е конкретен резултат от проекта на ЕС „Действия за правата на интелектуалната собственост в Африка“ (AfrIPI), който се ръководи от Европейската комисия и се изпълнява от Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (СЕСИС, EUIPO).

Можете да научите повече на:

icon phone icon mail icon Facebook Twitter LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg