ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Офисите по ИС на Доминиканската Република и на Сейнт Китс и Невис станаха част от TMclass

От 27 юли 2020 г. Националната служба за индустриална собственост на Доминиканската република (ONAPI) и Службата за интелектуална собственост на Сейнт Китс и Невис (IPOSKN) са част от TMclass.

ONAPI ще използва и приема списъка с термини от хармонизираната база данни за стоки и услуги (HDB) в TMclass, а IPOSKN ще се присъедини към инструмента със списък на общи термини между HDB и Мадридските стоки и услуги на WIPO (MGS).

След решението на ONAPI да използва HDB, в TMclass вече има 10 ведомства по интелектуална собственост, които не са част от ЕС, но използват и приемат термини от тази хармонизирана база данни.

С приемането на ONAPI и IPOSKN в TMclass, общият брой на участващите национални и регионални Служби по ИС, като включим ARIPO, OAPI, WIPO и EUIPO, вече са 80 на брой.

TMclass предлага на потребителите възможност да търсят и превеждат стоки и услуги на и от 44 налични езика.

Приемането на двете гореспоменати Служби по интелектуална собственост и решението на Офиса на Сейнт Китс и Невис да се присъедини към TMclass, с общия списък от термини между HDB и MGS, е конкретен резултат от проекта CARIFORUM за интелектуална собственост и иновации, финансиран по 11-ия Европейски фонд за развитие и изпълняван от Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИ, EUIPO).

Може да научите повече на следните линкове:

icon phone icon mail icon Facebook Twitter LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg