ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Днес е Международният ден на интелектуалната собственост

На Международния ден на интелектуалната собственост, 26 април, отбелязваме постиженията на творческата мисъл и нейния съзидателен дух за развитието на икономиката, обществото и за изграждането на един по-добър свят.

Иновациите в нашето съвремие, повече от всеки друг път, променят живота ни и създават една нова модерна реалност. Ако досега гледахме на технологиите като на даденост и не оценявахме напълно техните способности да правят живота ни по-лесен, необикновената ситуация, в която се озова човечеството, ни накара да преосмислим как работим и живеем и да осъзнаем, че в голяма степен сме зависими от новите технологични изобретения. Искрено вярваме, че освен промяна в начина на живот, новите технологии ще допринесат и за едно по-добро качество на ежедневието на работещия и забързан човек.

Световният ден на интелектуалната собственост е отбелязан за първи път на 26-ти април 2001 г., като датата е избрана във връзка с деня, на който през 1970 г. е учредена Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/.

Вече 20 години на този ден СОИС организира различни мероприятия, всеки път под различно мото. Тази година темата разглежда интелектуалната собственост като средство и възможност за по-добра реализация на малкия и среден бизнес, който пострада най-много от пандемията и същевременно осигурява най-много работни места за населението в световен мащаб.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

icon phone icon mail icon Facebook Twitter YouTube LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg