ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Нов вид измами с фалшиви фактури сред потребителите нa EUIPO

Уважаеми потребители,

Патентно ведомство на Република България Ви сигнализира, че се разпространява нова измама сред потребителите на услуги на EUIPО, която е под формата на фалшива фактура за подновяване на обекти от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), тази измама е много подобна на измамите, които наскоро бяха докладвани във връзка с фактури относно услугите на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС). Анонимизирани примери от тези фалшиви фактури за подновяване са публикувани в списъка за подвеждащи фактури на уебсайта на EUIPO.

Най-забележителните и отличителни характеристики на тези фалшиви фактури за подновяване е използването на:

Лого, име, съкращение и друга официална информация на EUIPO, като адреса на институцията.

Фалшивите фактури за подновяване се изпращат до потребители от Женева, Швейцария и включват искане за плащане на такса за подновяване, като същото указано да бъде преведено в полска банкова сметка с PL IBAN.

За повече информация относно тази измама може да прочетете на уебсайта на EUIPO на следния линк:

В допълнение към предупрежденията на уебсайта на EUIPO и за да се информира по-широк кръг от потребители, от страна на EUIPO стартира кампания и в социалните медии в Twitter и LinkedIn.

Ето връзките към публикациите по случая:

С цел по-широка осведоменост потребителите на услуги могат да се запознаят и с публикуваната статия от „Управление на IP“, свързана с подобни измами с фалшиви фактури.

За тези от вас, които имат абонамент за Управление на IP, може да се запознаете със същата на следния линк

icon phone icon mail icon Facebook Twitter LinkedIn
Е-Услуги
Контакт с нас 02/9701 321
services@bpo.bg