КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Подбор на кандидати за предварителния изпит за европейски патентни представители Печат
Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ и Патентното ведомство на Република България в изпълнение на проекта за подкрепа на кандидатите за Европейския квалификационен изпит - EQE за европейски патентни представители (Candidate Support Project – CSP) и професията „европейски патентен представител”, 
ОРГАНИЗИРАТ
подбор на национално ниво на кандидати за подготвителни курсове за полагане на изпит за европейски патентен представител
Проектът се осъществява в рамките на пътната карта за сътрудничество с държавите членки на Европейската патентна организация /ЕПО/ за 2015-2018г. и за утвърждаване ролята на националните институции за интелектуална собственост в развитието на националната инфраструктура от професионални представители по индустриална собственост.
В проекта участва и Институтът на професионалните представители пред Европейското патентно ведомство (epi). С преподаватели участват Центърът за международни изследвания на интелектуалната собственост (CEIPI) и Delta Patents.
Кандидатурите за подготвителни курсове ще бъдат разглеждани от национална комисия.
Кандидатите ще бъдат оценявани въз основа на тяхната квалификация, опит и мотивация за полагане на изпит за европейски патентни представители.
Одобрените от Комисията кандидати ще бъдат допуснати до следващия етап от подбора, който ще се осъществи от ЕПВ въз основа на препоръките от националното ведомство за индустриална собственост, одобрението на Изпълнителния секретариат за EQE и критериите, посочени в Пътната карта за сътрудничество на ЕПО с държавите   членки. С всеки от допуснатите кандидати е възможно да бъде проведено 5-10 минутно интервю на английски език по телефона с член на Комисията по професионално образование на epi.
Документите за участие в стартиращия през 2017г. проект за подготовка на кандидатите за предварителния изпит EQE2018, се подават в Патентното ведомство на Република България до 12 май 2017г., понеделник.
Документите следва да бъдат изпратени по електронна поща или факс на:
е-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
Факс: 02-873 52 58
за Проект CSP-EQE.

Внимание! Необходимо условие за приемането на кандидатурите е кандидатите да са предварително успешно регистрирани чрез портала на EQE за полагане през 2018г. на предварителния изпит. Сроковете за регистрация за този изпит са 3 април – 2 юни 2017г.
Пълна информация относно регистрацията е публикувана на сайта на ЕПВ и в Официалния бюлетин на ЕПВ.
Повече информация за проекта можете да намерите в поканата за участие, както и на уеб страницата на Европейската патентна академия  и тази на epi.
Форма за кандидатстване вижте ТУК.


2 CSP-Key_Graphic
 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка