CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Подбор на кандидати за предварителния изпит за европейски патентни представители Print
Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ и Патентното ведомство на Република България в изпълнение на проекта за подкрепа на кандидатите за Европейския квалификационен изпит - EQE за европейски патентни представители (Candidate Support Project – CSP) и професията „европейски патентен представител”, 
ОРГАНИЗИРАТ
подбор на национално ниво на кандидати за подготвителни курсове за полагане на изпит за европейски патентен представител
Проектът се осъществява в рамките на пътната карта за сътрудничество с държавите членки на Европейската патентна организация /ЕПО/ за 2015-2018г. и за утвърждаване ролята на националните институции за интелектуална собственост в развитието на националната инфраструктура от професионални представители по индустриална собственост.
В проекта участва и Институтът на професионалните представители пред Европейското патентно ведомство (epi). С преподаватели участват Центърът за международни изследвания на интелектуалната собственост (CEIPI) и Delta Patents.
Кандидатурите за подготвителни курсове ще бъдат разглеждани от национална комисия.
Кандидатите ще бъдат оценявани въз основа на тяхната квалификация, опит и мотивация за полагане на изпит за европейски патентни представители.
Одобрените от Комисията кандидати ще бъдат допуснати до следващия етап от подбора, който ще се осъществи от ЕПВ въз основа на препоръките от националното ведомство за индустриална собственост, одобрението на Изпълнителния секретариат за EQE и критериите, посочени в Пътната карта за сътрудничество на ЕПО с държавите   членки. С всеки от допуснатите кандидати е възможно да бъде проведено 5-10 минутно интервю на английски език по телефона с член на Комисията по професионално образование на epi.
Документите за участие в стартиращия през 2017г. проект за подготовка на кандидатите за предварителния изпит EQE2018, се подават в Патентното ведомство на Република България до 12 май 2017г., понеделник.
Документите следва да бъдат изпратени по електронна поща или факс на:
е-mail: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
Факс: 02-873 52 58
за Проект CSP-EQE.

Внимание! Необходимо условие за приемането на кандидатурите е кандидатите да са предварително успешно регистрирани чрез портала на EQE за полагане през 2018г. на предварителния изпит. Сроковете за регистрация за този изпит са 3 април – 2 юни 2017г.
Пълна информация относно регистрацията е публикувана на сайта на ЕПВ и в Официалния бюлетин на ЕПВ.
Повече информация за проекта можете да намерите в поканата за участие, както и на уеб страницата на Европейската патентна академия  и тази на epi.
Форма за кандидатстване вижте ТУК.


2 CSP-Key_Graphic
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account