CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Практически семинар, посветен на географските означения Print

Патентното ведомство и Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/ проведоха на 24 и 25 ноември 2016 г. във  „Витоша парк-хотел“ регионален семинар на тема " Закрила на географските означения (ГО): Лисабонската система и други правни средства за закрила“. Семинарът бе открит от заместник-председателя на ведомството, д-р Офелия Киркорян - Цонкова, която изказа благодарност на СОИС за предоставената финансова, методическа и техническа подкрепа и към всички лектори, които приеха да споделят с аудиторията своя изключително ценен професионален опит.
Във фокуса на семинара бяха закрилата на географските означения, предимствата от използването им и управлението на правата, разпределени по теми като: Лисабонската система за международна закрила на наименованията за произход и географските означения, в това число и новият Женевски акт, подходът на Европейския съюз при закрилата на географските означения и прилагането на права, алтернативни системи за закрила, водещи практики при използването и управлението на географските означения. 
Лектори бяха Флоранс Рожал, старши юрист, Лисабонски  регистър, Сектор „Географски означения, марки и дизайни”, СОИС; Натали Натон, Генерална дирекция „Земеделие и  развитие на селските райони”, Европейска комисия; Мигел Анхел Медина, правна кантора ELZABURU, Мадрид; д-р Елизабет Бархам, Катедра по аграрна икономика и агробизнес, Център за академични пространствени технологии, Арканзаски университет, САЩ; Иванка Статкова, Главен експерт, дирекция „Пазарни мерки и организации производители“, Министерството на земеделието и храните на Република България; Николина Узунова, Изпълнителен директор, Българска национална асоциация Етерични масла, парфюмерия и козметика, Пловдив; Лео Бертоци, Генерален директор, Асоциация на италианските географски означения (AICIG), Рим и Силвия Трпковска, Старши програмен служител, Секция ”Централна Европа и Балтийските държави и Средиземноморските страни”, Отдел за страни в преход и развити страни (TDC), СОИС.
Своят опит в закрилата на географските означения представиха колеги от ведомствата по интелектуална собственост на Босна и Херцеговина, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора.
В семинара взеха участие представители на производителите на стоки със специфични качества и географски произход, представители на академичните среди, както и представители по индустриална собственост с активна дейност в областта на защитата на марките и географските означения. Участниците изразиха благодарност за полезната информация и умелото й систематично поднасяне, което ще ги подпомогне в подобряването на извършваната от тях дейност.

Презентациите от семинара могат да бъдат разгледани на следния адрес:
Адрес за преглед на презентации


DSC04182DSC04199DSC04206DSC04291


 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account