КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Практически семинар, посветен на географските означения Печат

Патентното ведомство и Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/ проведоха на 24 и 25 ноември 2016 г. във  „Витоша парк-хотел“ регионален семинар на тема " Закрила на географските означения (ГО): Лисабонската система и други правни средства за закрила“. Семинарът бе открит от заместник-председателя на ведомството, д-р Офелия Киркорян - Цонкова, която изказа благодарност на СОИС за предоставената финансова, методическа и техническа подкрепа и към всички лектори, които приеха да споделят с аудиторията своя изключително ценен професионален опит.
Във фокуса на семинара бяха закрилата на географските означения, предимствата от използването им и управлението на правата, разпределени по теми като: Лисабонската система за международна закрила на наименованията за произход и географските означения, в това число и новият Женевски акт, подходът на Европейския съюз при закрилата на географските означения и прилагането на права, алтернативни системи за закрила, водещи практики при използването и управлението на географските означения. 
Лектори бяха Флоранс Рожал, старши юрист, Лисабонски  регистър, Сектор „Географски означения, марки и дизайни”, СОИС; Натали Натон, Генерална дирекция „Земеделие и  развитие на селските райони”, Европейска комисия; Мигел Анхел Медина, правна кантора ELZABURU, Мадрид; д-р Елизабет Бархам, Катедра по аграрна икономика и агробизнес, Център за академични пространствени технологии, Арканзаски университет, САЩ; Иванка Статкова, Главен експерт, дирекция „Пазарни мерки и организации производители“, Министерството на земеделието и храните на Република България; Николина Узунова, Изпълнителен директор, Българска национална асоциация Етерични масла, парфюмерия и козметика, Пловдив; Лео Бертоци, Генерален директор, Асоциация на италианските географски означения (AICIG), Рим и Силвия Трпковска, Старши програмен служител, Секция ”Централна Европа и Балтийските държави и Средиземноморските страни”, Отдел за страни в преход и развити страни (TDC), СОИС.
Своят опит в закрилата на географските означения представиха колеги от ведомствата по интелектуална собственост на Босна и Херцеговина, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора.
В семинара взеха участие представители на производителите на стоки със специфични качества и географски произход, представители на академичните среди, както и представители по индустриална собственост с активна дейност в областта на защитата на марките и географските означения. Участниците изразиха благодарност за полезната информация и умелото й систематично поднасяне, което ще ги подпомогне в подобряването на извършваната от тях дейност.

Презентациите от семинара могат да бъдат разгледани на следния адрес:
Адрес за преглед на презентации


DSC04182DSC04199DSC04206DSC04291


 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка