CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
ЕUIPO - общо съобщение Print
Общо съобщение на EUIPO и националните ведомства по индустриална собственост на страните - членки на ЕС във връзка с графичното представяне на дизайните.
В резултат на съвместната си работа по проекта „Хармонизиране на практиките относно графичното представяне на дизайните“- CP 6-, EUIPO и националните ведомства за индустриална собственост в Европейския съюз се договориха относно обща практика по отношение на  визуалните означения за “Disclaim” и различни видове изгледи и начините запредставяне на дизайни на неутрален фон. В допълнение към това в настоящия документ сададени препоръки към заявителите как най-добре да представят дизайните си. Направен е преглед на стандартите на Ведомствата за качеството на заявяване на дизайни, получени по електронен път и на хартия.
Общата практика се оповестява публично посредством Общо съобщение с цел допълнително увеличаване на прозрачността, правната сигурност и предвидимостта в полза както на експертите, така и на потребителите. Този документ представлява препоръкакакто за ведомствата за индустриална собственост, така и за потребителски асоциации, заявители, опоненти и представители относно общата практика.
Общото съобщение цели да предостави ясно и изчерпателно обяснение на принципите, на които се основава общата практика. Патентното ведомство ще прилага общата практика за заявки, подадени след 14.07.2016г.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account