CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
26 април - Световен ден на интелектуалната собственост Print

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КАМЕН ВЕСЕЛИНОВ,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАТЕНТНОТО ВЕДОМСТВО НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

по повод

СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ –

26 АПРИЛ 2016


По случай 26 април, Световен ден на интелектуалната собственост, поздравявам всички български творци и изобретатели, както и дейците с принос в процеса на създаване на тази собственост и защитата на правата върху нея – представителите по индустриална собственост и служителите на Патентното ведомство на Република България.

Световната организация за интелектуална собственост обяви тази година като тема на деня Дигиталното творчество: Новите представи за култура. Акцентът се поставя върху бъдещето на културата в дигиталния век – създаването й, достъпът до нея, начините на финансиране. Истинско предизвикателство е да си представим как една гъвкава система за закрила на интелектуалната собственост помага за справедливото заплащане на хората на изкуството и творческите индустрии, така че да продължат да създават. Разширяването на пазарите далеч извън националните граници води до съвсем нов, бърз и комбинативен творчески процес, и до повсеместен и неограничен във времето достъп до продуктите на това творчество.

Възникването на интелектуалната собственост, нейната пазарна реализация, възможността творецът да бъде овъзмезден за неговия труд и изобщо начинът на работа на съвременните индустрии и насърчаването на съзидателността и творчеството в новата дигитална среда са важни теми от всяка област на съвременния живот.

26 април, на който се отбелязва и денят на основаването на Световната организация за интелектуална собственост, е повод за хората от всички страни да размислят върху значението на креативността и новаторството за изграждането на един по-добър модерен свят. Прогрес в икономиката и културата може да се постигне, само използвайки творческата новаторска енергия на хората и с помощта на системата за закрила на интелектуалната собственост.

Патентното ведомство на Република България работи усилено и допринася за признаването и справедливото възнаграждение на постиженията на изобретателите и авторите. То е съвременна национална институция, която непрекъснато модернизира и осъвременява системата за закрила на индустриалната собственост у нас в духа на европейските и световните тенденции, за да отговори на предизвикателствата на дигиталния 21-ви век.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account