КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Патентно ведомство извършва активно проверки за нарушения на марки и дизайни Печат

В изпълнение на задълженията си за осигуряване на административно-наказателна защита на права, произтичащи от регистрирани марки и промишлени дизайни, за деветмесечието Патентното ведомство чрез тримата си служители, оправомощени да установяват нарушения, е извършило множество проверки на територията на цялата страна. В последните две седмици служители от Патентно ведомство и МВР извършиха проверки в търговската мрежа на територията на София, Пловдив, Свиленград, Плевен, Враца, Самоков и Кюстендил.

През изминалите девет месеца на 2015г. в резултат на активната работа на служителите от отдел „Правно осигуряване” на ведомството са съставени 188 акта за административно нарушение по чл.81 от ЗМГО чл.65 от ЗПД и са издадени 152  наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени предвидените в закона санкции. При проверките са установени чести нарушения на следните марки: Lacoste, Puma, Armani, D & G, Ralph Lauren, Hugo Boss, Bulgari, Adidas, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, Chanel, Michael Kors. От служители на Патентно ведомство с протоколи за изземване и задържане на веществени доказателства са иззети и стоки, подлежащи на отнемане в полза на държавата - над 94200 бр., предимно облекла, обувки, чанти, парфюми, мобилни телефони и аксесоари за тях, часовници, строителни материали, храни и хранителни добавки.
Оказва се активно съдействие и на МВР и Агенция „Митници” при извършване на проверки по техни сигнали с цел превенция и установяване на престъпления, свързани с производството, съхранение и разпространение на фалшифицирани стоки, означени със знаци, идентични или сходни на защитени търговски марки, представляващи престъпление по смисъла на чл. 172 „б“ от НК.

 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка