CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Патентно ведомство извършва активно проверки за нарушения на марки и дизайни Print

В изпълнение на задълженията си за осигуряване на административно-наказателна защита на права, произтичащи от регистрирани марки и промишлени дизайни, за деветмесечието Патентното ведомство чрез тримата си служители, оправомощени да установяват нарушения, е извършило множество проверки на територията на цялата страна. В последните две седмици служители от Патентно ведомство и МВР извършиха проверки в търговската мрежа на територията на София, Пловдив, Свиленград, Плевен, Враца, Самоков и Кюстендил.

През изминалите девет месеца на 2015г. в резултат на активната работа на служителите от отдел „Правно осигуряване” на ведомството са съставени 188 акта за административно нарушение по чл.81 от ЗМГО чл.65 от ЗПД и са издадени 152  наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени предвидените в закона санкции. При проверките са установени чести нарушения на следните марки: Lacoste, Puma, Armani, D & G, Ralph Lauren, Hugo Boss, Bulgari, Adidas, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, Chanel, Michael Kors. От служители на Патентно ведомство с протоколи за изземване и задържане на веществени доказателства са иззети и стоки, подлежащи на отнемане в полза на държавата - над 94200 бр., предимно облекла, обувки, чанти, парфюми, мобилни телефони и аксесоари за тях, часовници, строителни материали, храни и хранителни добавки.
Оказва се активно съдействие и на МВР и Агенция „Митници” при извършване на проверки по техни сигнали с цел превенция и установяване на престъпления, свързани с производството, съхранение и разпространение на фалшифицирани стоки, означени със знаци, идентични или сходни на защитени търговски марки, представляващи престъпление по смисъла на чл. 172 „б“ от НК.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account