CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Практическа среща в Пловдив Print

На 12 декември 2014 г. Патентното ведомство организира в Пловдив практическа среща, по време на която ще бъдат представени новите електронни услуги в областта на марките, които от 03.11.2014 г. са на разположение на потребителите, желаещи да подадат  искания за подновяване на регистрация, промяна на име и/или адрес на заявител или притежател, прехвърляне на права, вписвания на лицензионни договори, както и подаване на опозиции и възражения или искания за отменяне или заличаване на регистрация.
Участниците на събитието ще са първите, пред които ще бъдат демонстрирани и най-новите електронни услуги - вписване на особен залог, обезпечителна мярка, отказ от право, ограничаване на стоки/услуги. Достъп до тях всички потребители ще имат най-късно на  12-ти декември 2014г.

Модулите за електронни услуги са създадени в рамките на Фонда за сътрудничество на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (марки и дизайни) (OHIM) и ведомствата по индустриална собственост на държавите членки на Европейския съюз. Новите електронни услуги ще улеснят потребителите, като им спестят време и им помогнат да попълнят правилно и изчерпателно необходимите данни.

Събитието се организира от Патентно ведомство на Република България, съвместно с   OHIM в изпълнение на Програмата на OHIM за техническо сътрудничество с националните ведомства на държавите  -  членки на ЕС.

В този ден експерти от Патентното ведомство, участвали в изработването на електронните услуги, ще демонстрират модулите,  ще отговарят на въпроси на участниците и ще събират мнения и препоръки за подобряването им.

Демонстрациите на модулите са предназначени за всички, които желаят да се запознаят с новите електронни услуги, както и с Портала за марки и дизайни, Електронния инструмент за заявяване на марки, Електронния инструмент за заявяване на промишлени дизайни,  TM View, DesignView, ТMclass,  Общия инструмент за сходство на стоки и услуги, Стандарти за качество.

Входът е свободен, не се изисква предварителна регистрация и всеки, който проявява интерес, може да посети събитието в удобно от него време между 9 и 17 часа на 12 декември  2014 г. в зала „Улпия”, Парк Хотел Пловдив, бул. “Санкт Петербург” 38, гр. Пловдив.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account