CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Продължават дните на "Отворените врати" Print
И днес,  17 октомври  експертите на Патентното ведомство са на разположение на клиентите  си, за да им демонстрират нови електронни услуги, които до края на тази година ще започнат да обслужват притежателите и заявители на марки.

Електронните модули, които са разработени с експертната и финансова помощ на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (марки и дизайни) (OHIM) ще  спестяват време и административни трудности при подаване на искания, свързани с марките - за подновяване на регистрацията, прехвърляне на правото, промяна на името и/или адреса на притежател/заявител, вписване на лицензионен договор, отменяне и заличаване на регистрацията, както и за подаване на опозиции и възражения срещу регистрация.

Практическата среща е посрещната с интерес от представители на бизнеса, които оценяват демонстрираните електронни модули като полезни и изразяват увереността си, че ще ги използват в бъдеще, тъй като така улесняват достъпа си до услугите на Патентното ведомство.

Представители по индустриална собственост, които също побързаха да се запознаят с новите електронни възможности, предлагани от Патентното ведомство,   споделят, че е голямо удобство да извършват всички действия по марките на клиентите си по електронен път. Освен това са на мнение, че опростеният начин, по който се работи с новите инструменти, ще им спестява време.

Реалното въвеждане на новите електронни услуги в практиката ще започне поетапно от началото на месец ноември и ще приключи до края на годината, като от понеделник – 20 октомври, започва тестването им от потребителите.

Срещата се организира съвместно с OHIM в изпълнение на Програмата за техническо сътрудничество с националните ведомства на държаните членки на ЕС.

dsc01556_1

  dsc01568_1


 

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account