CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Делегация от СОИС посети Патентното ведомство Print

Делегация от Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/, водена от Антонина Стоянова, служител в отдел „Развити държави и държави в преход”, се срещна с председателя на Патентното ведомство Таня Найденова и ръководителите на звена.

Темата на разговорите бе изготвянето на Национална стратегия за интелектуалната собственост. Срещата се проведе съгласно програмата на посещението на делегацията от СОИС, чийто домакин от българска страна бе вицепремиерът Даниела Бобева.

Г-н Рон Мърчант, член на делегацията, консултант по проекта за изготвянето на Национална стратегия за интелектуална собственост и бивш ръководител на Агенцията за интелектуална собственост на Обединеното кралство, сподели опита си за изработването на стратегически документи като този, мотивира причините, които изискват това и представи работен план за изготвянето му.

Делегацията от СОИС осъществи и поредица от срещи с представители на Министерство на културата, Министерство на икономиката и енергетиката, Съвета за защита на интелектуалната собственост, председателстван от Министъра на културата, Консултативния съвет за насърчаване на малките и средните предприятия, Министерство на образованието.

В резултат на срещите бе договорено изготвянето на новия стратегически документ, който ще бъде краткосрочен, максимално конкретен и ще насърчава иновациите.

Таня Найденова предложи реформиране на Патентното ведомство и лансира идеята за преобразуването му в Агенция за интелектуална собственост. По-голямата самостоятелност на ведомството и възможността част от приходите му да бъдат на негово разположение за укрепване на институцията и насърчаване иновативността на българския бизнес е една от първите задачи на Председателя му, която е в унисон с извършените реформи в службите за закрила на индустриалната собственост в Централна и Югоизточна Европа.

DSC01325

DSC01326
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account