CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар в ЕС на посещение в София Print

Делегация от Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар на ЕС /ВХВП/, начело с президента Антонио Кампиньош, бе у нас на еднодневно посещение.

Програмата включваше срещи с домакина от българска страна Патентното ведомство на Република България, среща със заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров и форум „Български ден на интелектуалната собственост”.

На срещата в Патентното ведомство присъстваха председателят Камен Веселинов и заместник-председателят Зорка Милева, ръководители на дирекции  и експерти, работещи активно с ВХВП. Фокусът на разговорите бе поставен върху последните новости в развитието на Патентното ведомство, изпълненото по линия на двустранното сътрудничество между двете ведомства, дейности по основаването на Европейската мрежа за марки и дизайни и в рамките на Европейската обсерватория за нарушения на права върху интелектуалната собственост. Представена бе и дейността по административнонаказателната отговорност, специфична за българското ведомство и отличителна за него в европейски план.

След това се състоя срещата със заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров, на която бяха обсъдени актуални въпроси от дейността на организацията и ангажиментите на страните членки. Сред темите на срещата бяха – Европейската мрежа за марки и дизайни, Европейската обсерватория за нарушения на права върху марки и новостите в Регламента за търговските марки.

Представени бяха и резултатите от две изследвания, проведени от Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар съвместно с Европейската патентна организация:

         - Анализ на приноса към икономиката и заетостта в ЕС на отраслите с интензивна закрила на правата върху интелектуалната собственост – разработен съвместно с Европейското патентно ведомство. Съдържа анализ на индустриите в ЕС, в които закрилата на правата върху различни обекти на интелектуалната собственост /патенти, марки, дизайни, авторски права, географски означения/ е от особено значение, и приноса на тези индустрии към европейската икономика по няколко икономически показателя – заетост, индиректна заетост, брутен вътрешен продукт, търговски обмен, заплащане на труда;

        - Анализ „Европейските граждани и интелектуалната собственост: възприятие, осведоменост и поведение” – доклад от проведено изследване от Европейската обсерватория за нарушения на права върху интелектуалната собственост за потребителското поведение и възприятието на интелектуалната собственост сред гражданите на ЕС. Изследването е проведено през периода декември 2012 – август 2013г. и обхваща 28-те държави - членки на ЕС.

В края на деня ВХВП беше домакин заедно с Патентното ведомство на среща с потребители на европейската система за закрила на марки и дизайни под надслов „Български ден на интелектуалната собственост”.  Участие в нея взеха представители по индустриална собственост и патентни специалисти от областта на фармацията и хранителната индустрия. Представено бе изпълненото от ВХВП и Патентното ведомство по Фонда за сътрудничество и Програмата за сближаване на практиките по закрила на марките и дизайните в ЕС, както и най-новите достижения като Европейската мрежа за марки и дизайни и новостите от дейността на Европейската обсерватория за нарушения на правата върху интелектуалната собственост.

dsc01084

 

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account