CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Семинари за представители по индустриална собственост Print

Семинари за представители по индустриална собственост на тема „Популяризиране на достиженията от Фонда за сътрудничество и Програмата за сближаване на практиките на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар и ведомствата за марки и дизайни на Европейския съюз”

На 11 и на 13 декември 2013 г., в Гранд Хотел София, Зала „Триадица 2” – 1-ви етаж, ул. „Гурко” № 1, гр. София, ще се проведат два поредни семинара за представители по индустриална собственост на тема „Популяризиране на достиженията от Фонда за сътрудничество и Програмата за сближаване на практиките на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар и ведомствата за марки и дизайни на Европейския съюз”.

Семинарите се организират от Патентното ведомство на Република България, съвместно с Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (марки и дизайни) (OHIM) в изпълнение на Програмата на OHIM за техническо сътрудничество с националните ведомства на страните - членки на ЕС.

Мероприятията ще бъдат шесто и седмо по ред за текущата година. Основната цел на семинарите е да запознае участниците със съвместните проекти от Фонда за сътрудничество и Програмата за сближаване на практиките на OHIM и ведомствата за марки и дизайни на Европейския съюз. Във връзка с това ще бъдат изнесени презентации и демонстрации на инструментите за електронно подаване на заявки за регистрация на марки и на дизайни, съвместните електронни инструменти за проучвания, Таксономията и ТМClass, сближаване на практиките по отношение на заглавията на класовете, обхват на закрила на черно-бели марки, както и електронен инструмент и база данни, подпомагащи борбата с фалшификациите и пиратството.

Участниците ще получат и безплатни брошури относно проектите от Фонда за сътрудничество и Програмата за сближаване на практиките, както и сборници със статии, изследвания и анализи относно практиката на OHIM в областта на закрилата на европейската марка и дизайн.

Желаещите да се запишат за участие в семинара, могат да се запознаят с Програмата и да попълнят Формуляр за регистрация за съответния семинар – на  11.12.2013г. (Форма за участие), или на 13.12.2013г.  (Форма за участие).
Попълненият Формуляр за регистрация може да бъде изпратен по факс: + 359 2 873 51 82 или на e-mail: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it   до 09.12.2013 г. вкл. за семинара, който ще се проведе на 11.12.2013 г., или до 11.12.2013 г. за семинара, който ще се проведе на 13.12.2013 г.

Такса за участие в семинарите не се дължи!

Местата за участие са ограничени. Формуляри за регистрация ще се приемат до изчерпване на местата.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account