CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Семинар и кръгла маса за преподаването на индустриална собственост в българските висши училища Print
На 24 юни 2013 г. в Центъра за международни срещи на Техническия университет – София се състояха семинар на тема „Проблеми на преподаването на индустриална собственост в българските висши училища” и кръгла маса за перспективите на това обучението. Организатори бяха Патентното ведомство, Европейската патентна академия към Европейското патентно ведомство и Техническия университет - София.
Събитията протекоха при изключително голям интерес, като участие взеха представители на седемнадесет български университета.
Председателят на Патентното ведомство Камен Веселинов представи актуалната картина на преподаването на индустриална собственост в държавните висши училища. Директорът за осведомяване по въпросите на индустриалната собственост в Европейската патентна академия Ноел Камплинг изнесе две презентации, в които направи преглед на преподаването на индустриалната собственост в Европа и разказа за инициативите, проектите и изданията на Европейската патентна академия в тази област. Доц. Стефан Стефанов от ТУ – София разгледа обучението по индустриална собственост в неговия университет в исторически план и актуалното му състояние. Участниците в семинара се запознаха и с проекти на същата тема на СОИС и ОНІМ. Голяма част от времето премина в дискусии относно възможностите за включване на дисциплината в учебните програми, начините за повишаване на интереса към нея у студентите, представянето на патентната информация като ценен източник при научноизследователските разработки, чиито резултати да доведат до трансфер на технологии. Форумът продължи с Кръгла маса, на която беше дискутирано организирането на сдружение на преподавателите по интелектуална собственост.
dsc00544dsc00547
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account