CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Семинар на ПВ и ЕПА за патентоване на изобретения в областта на козметиката Print
На 5 и 6 февруари 2012 г. в Патентното ведомство се проведе семинар, организиран в сътрудничество с Европейската патентна академия. Темата на събитието бе „Обмяна на опит за процедурите по патентоване”. То се провежда за четвърти път, като ежегодно фокусът се поставя върху различна област на техниката. Тази година акцентът бе върху българската козметичната индустрия. Форматът на семинара е вече утвърдилият се и включва среща между експерти от българското и Европейското патентни ведомства в дадената техническа област и тристранен дискусионен форум между експерти от двете ведомства и представители на индустрията и научноизследователски сектор, включително и представители по индустриална собственост с интерес в дадената техническа област.
Семинарът тази година протече при голям интерес от страна на всички представени групи участници.  

Дискусионният форум на тема „Патентоване на изобретения в областта на козметиката”, който се проведе в Централната патентна библиотека, включваше презентации по експертизата на заявки за патент за изобретение в областта на козметиката в българското и Европейското патентно ведомство. Форумът продължи с Кръгла маса, на която бяха дискутирани тенденциите на патентоване в областта на козметиката, въпросите на патентоспособността и разликата между заявките в областта на козметиката и на медицината. Поставени бяха и други актуални въпроси към представителите на експертизата на Патентното ведомство и Европейската патентна академия.
При закриването на Форума председателят на Патентното ведомство отправи препоръка към представителите на козметичната индустрия и научноизследователския сектор да следят новостите във връзка с въвеждането на патента на ЕС и да се възползват от процедурните облекчения, които той ще предостави на заявителите.
 
meeting_expertsdisscussion_02_13

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account