CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Номинациите за Европейски изобретател на годината 2012 Print
Днес, 14 юни 2012 г., в Копенхаген за седма поредна година ще се проведе церемонията по връчване на наградите “Европейски изобретател на годината”.
Европейското патентно ведомство (ЕПВ) и Европейската комисия (ЕК) са обявили 15-те номинирани за 2012 г., които се състезават в пет категории – промишленост, научни изследвания, малки и средни предприятия, цялостна изобретателска дейност и неевропейски държави. Наградата, която се връчва, е напълно символична и няма материално изражение. С нея се отличават индивидуални изобретатели или творчески екипи, които със своята пионерска дейност дават отговори на предизвикателствата на нашето време и по този начин допринасят за прогреса и напредъка на Европа и света. Носителите на наградата в петте категории ще бъдат определени от специално жури от водещи личности от областта на промишлеността, науката, политиката и медиите. Церемонията ще се състои в Кралския датски театър в Копенхаген.
По този повод Беноа Батистели, президент на Европейското патентно ведомство, заяви: „Патентите играят ключова роля за стимулиране на иновациите, осигуряването на работа и напредъка на обществото. Зад всяко изобретение стоят мъже и жени, движени от страстта на новаторството – на тях Европейското патентно ведомство би искало да отдаде почит. Те са истинските герои на икономиката на 21 век.”
Съгласно правилника предложения за номинации за наградата Европейски изобретател на годината могат да бъдат представени от самите изобретатели или от патентните експерти от националните патентни институции и ЕПВ. Преди да бъдат представени на журито, номинациите се проверяват по формален признак и от гледна точка на съдържание от група патентни експерти в ЕПВ.Церемонията по награждаването, която ще се проведе в столицата на държавата, председателстваща Европейския съюз – Дания, ще бъде предавана на живо он лайн в Twitter (за повече информация).
Допълнителна информация и акредитации или искания за интервюта: Rainer Osterwalder, Директор връзки с медиите, Европейско патентно ведомство, Мюнхен, This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account