CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Връчени бяха наградите за Европейски изобретател 2011 Print

На 19.05.2011г. на официална церемония в сградата на Академията на науката в Будапеща, Унгария, бяха връчени наградите Европейски изобретател 2011.
Номинирани бяха изобретатели в 5 категории: промишленост, малки и средни предприятия, научни изследвания, цялостен принос, изобретатели от страни извън Европа.

Наградени бяха:
Категория „Промишленост” – Ан Ламбрехтс /Белгия/ за изобретяването на елементи от стоманена тел за подобряване на якостта и устойчивостта на армиран бетон. Чрез тях се увеличава значително издръжливостта на опън на бетона, намалява се времето за строителство и се създават възможности за изграждане на нови ефективни постройки.
Категория „Малки и средни предприятия” – Йенс Дал Бенцен /Дания/ за изобретената от него високоефективна система за биомаса. Чрез неговите специални пещи с ниско съдържание на емисии се изгарят биогорива със съдържание на влага до 60% и е идеален за екологично чисто и високоефективно производство на евтина енергия от биомаса във фабрики и промишлени предприятия.
Категория „Научни изследвания” – Кристине ван Броекховен /Белгия/ за нейния новаторски метод за идентифициране на гени на болестта Алцхаймер, чрез който се проправя път към разработването на модерни лекарства и лечение на болестта.
Наградата в категория „Цялостен принос” беше връчена на Пер-Ингвар Бранемарк /Швеция/ за изобретените от него титаниева пластина и анкерно устройство за импланти, чрез които се създава стабилна връзка между импланта и костта. Изобретението се използва често в съвременната стоматологична практика.
Награда в категория „Изобретатели от страни извън Европа” беше връчена на Ашок Гаджил /САЩ/ и Викас Гаруд /Индия/ от Калифорнийския университет и Националната лаборатория Лорънс Бъркли за изобретеното от тях UV-устройство за дезинфекция на вода, което се използва от повече от десет държави по света.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account