CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Патентно ведомство изпълни проект за хармонизиране на практиките в класирането на стоки и услуги Print
През първата половина на януари Патентно ведомство приключи работа по валидизирането на преводите на термините на български език по проекта „Финализиране на съвместна база данни за класификация на стоки и услуги за целите на регистрация на марки”, осъществяван съвместно с Ведомството за регистрация на марките и дизайните на Европейския съюз (OHIM).Проектът стартира през 2009 г. като продължение на проект EuroClass, с който беше създадена максимално пълна база данни, съдържаща списък на стоките и услугите при процедурата по регистриране на търговски марки в националните патентни ведомства, участващи в проекта.

Целта на неотдавна завършения проект бе да се създаде хармонизирана база данни с класификационни термини, основана на Ницската класификация на стоките и услугите за целите на регистрацията на марки. По този начин се създава обща класификационна практика сред ведомствата партньори, която гарантира на потребителите достъпа до единен списък на стоки и услуги на всички езици и идентичност на критериите за приемане или отхвърляне на стоки или услуги.
В допълнение припомняме, че преди месец Патентно ведомство приключи работа и по още един, съвместен с ОНІМ, значим проект в областта на търговките марки - TMview. Общият инструмент за търсене вече осигурява свободен достъп до 4,7 млн. заявени и регистрирани търговски марки от ведомствата по индустриална собственост на 11 държави, в това число и на България.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account