CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Завърши Кръглата маса по въпросите на патентоването в областта на автоматизираните системи Print

Вчера, 8 декември, в Патентно ведомство се проведе Кръгла маса по въпросите на патентоването в областта на автоматизираните и роботизирани системи. Тя бе организирана от Европейската патентна академия и българското Патентно ведомство и срещна интереса на български компании, работещи в тази област, на специалисти от научноизследователски звена в ТУ-София и УНСС, БАН, както и на представители по индустриална собственост.

Кръглата маса протече в две части, като в първата лекторите от българското и Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ се спряха на различни аспекти на патентоването на изобретения в областта на компютърното управление на автоматизирани и роботизирани системи, включително правната рамка, проучванията и експертизата на заявките.
Срещата продължи с дискусия по конкретни заявки за патенти за изобретения, разглеждани в момента от гостуващите европейски патентни експерти.
Кръглата маса беше закрита от Флориан Андерс, главен директор в ЕПВ, и представителя на Европейската патентна академия Харалд Пихлхьофер, които изказаха задоволството си от проведените двудневни срещи, обучение и дискусии и специално от срещата между патентни експерти от двете ведомства и представители на индустрията, научноизследователския сектор и представители по индустриална собственост. От името на Европейската патентна академия беше отправена препоръка всички желаещи да научат повече за патентната система, вкл. преподавателите в тази област, да се възползват от разработеното от нейни специалисти учебно помагало за патенти - Patent teaching kit, което е достъпно на сайта на Академията, като, при поискване, може да бъде предоставено и копие от него.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account