CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна срещата на патентни експерти от ЕПВ и БПВ Print
В Патентно ведомство се провежда среща на патентни експерти от българското и Европейското патентни ведомства /ЕПВ/, работещи в областта на компютърното управление на автоматизирани и роботизирани системи.

Срещата беше открита от председателя на Патентно ведомство Костадин Манев, който изрази своето задоволство от реализирането за втори път на съвместната инициатива на ЕПВ и българското Ведомство, която е и сред проектите по Националния план за действие за сътрудничество между двете институции. Той подчерта, че срещата на патентни експерти от двете институции предоставя една ценна възможност въпросите, свързани с проблемите на експертизата в областта на компютърното управление на автоматизираните и роботизирани системи, да бъдат дискутирани директно на експертно ниво. Изтъкна, че конкурентоспособността на националната ни икономика е свързана както с националното, така и с Европейското патентно ведомство.
Флориан Андрес, главен директор „Телекомуникации” в ЕПВ, приветства участниците в срещата, като напълно подкрепи казаното от Костадин Манев и подчерта важността на взаимовръзката между институциите. Пожела ползотворност от срещата и даде думата за кратко представяне на участниците.
Първата презентация бе на Гарет Лорд, директор в ЕПВ, който накратко запозна участниците с последните новини и събития в ЕПВ както в аспект промени в мениджмънта, така и относно последните големи инициативи в областта на международните патентни класификации и машинния превод на патенти. Той разгледа по-подробно и няколко от най-важните предизвикателства пред ведомството – сътрудничеството в рамките на групата ІР5, прилагането на концепцията за взаимно използване на резултатите от дейността на отделните национални ведомства - Utilisation Pilot Project (UPP) с цел подобряване администрирането на патентите и работния процес в ЕПВ.
След него думата взе Едуард Фестор, директор „Електроника” в ЕПВ, който с помощта на двама патентни експерти от ЕПВ представи два интересни случая от практиката на патентната експертиза по заявки за изобретения „Цифров контролер” и „Система за управление на маршрут”.

epo_experts_2epo_experts_1


epo_experts_3epo_experts_4

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account