CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Безплатен он-лайн инструмент за проучвания в областта на технологиите за чиста енергия Print

Европейското патентно ведомство (ЕПВ) е разработило безплатен и лесен за използване он-лайн инструмент за проучвания, който предоставя неограничен достъп до всички патентни документи в областта на технологиите за чиста енергия в цял свят.

 
Инструментът подобрява прозрачността в областта, като дава публичен достъп до около 700 000 патентни документа. Проектът е съвместна разработка на ЕПВ, Програмата за околна среда на Обединените нации и Международния център за търговия и устойчиво развитие и е реализиран след мащабно проучване на патентна документация в областта на използването и разпространението на технологиите за чиста енергия.
Една от целите на проучването и инструмента е да се осигури прозрачност по отношение на собствеността и разпространението на технологиите, свързани със забавянето на климатичните промени, както и повишаване на знанията и разбирането на принципите и механизмите на патентната система.
Резултатите от проучването и търсещият инструмент са представени на 30 ноември 2010 г., като съпътстващо събитие на Конференцията на страните - членки на Рамковата конвенция на Обединените нации относно климатичните промени (COP 16), която се провежда в Канкун, Мексико.
Търсещият инструмент на ЕПВ предоставя лесен достъп до огромен масив от технически познания относно технологиите за чиста енергия. Формално, чрез този инструмент, се прекласира вече съществуващата информация (около 60 милиона патентни документа в целия свят), като патентните за технологии за чиста енергия се отделят в няколко основни категории и стотици под-категории.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account