CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
„Оскар за изобретатели” за Европейската патентна академия Print

Европейската патентна академия към Европейското патентно ведомство спечели престижния медал на Дизел за 2010 г. в категорията „най-успешно насърчаване на иновативността”, който беше връчен от Германския институт за изобретения. Академията спечели наградата за широкия кръг от теоретически и практически обучения по патентни проблеми.

Медалът, носещ името на немския изобретател и инженер Рудолф Дизел, се връчва в четири категории в областта на научните постижения и иновациите, като се отчита тяхното икономическо значение. В миналото в тези категории са били отличени водещи изобретатели и предприемачи като Артър Фишер, Фриц Сенхайзер и основателите на SAP – Дитмар Хоп и Хасо Платнер.
Президентът на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели заяви, че за Европейската патентна академия оказаната чест е награда за изключителната ангажираност на организацията с обучението на патентни специалисти. Целите на Академията са да осигури качество на патентната система, да насърчава и подкрепя иновациите в Европа и извън нея.
Тази година носителите на Медал на Дизел бяха обявени на церемония в Дойчес мюзеум – най-големия музей на техниката в света. Наградата на Академията беше връчена от проф. Йозеф Щраус, бивш ръководител на института за научни изследвания „Макс Планк”.
Основната задача на Европейската патентна академия е да обучава експерти в областта на патентите. От основаването си през 2004 г. досега Академията е организирала редица курсове, конференции, семинари, работни срещи и симпозиуми в Европа и на други места, насърчавайки широкото използване на правата върху интелектуална собственост за благото на обществото. В тясно сътрудничество с национални, европейски и международни институции като Европейската комисия и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие годишно се организират десетки конференции и обучителни семинари. Академията работи под ръководството на надзорен съвет, включващ представители на държавите - членки на Европейската патентна организация.
В рамките на сътрудничеството с Европейската патентна организация и Европейската патентна академия, експерти от Патентно ведомство взимат участие в различни курсове и семинари, а обществеността и академичните среди получават достъп до множество обучителни материали, разработвани от Академията. В връзка с това напомняме, че наскоро бе разработен инструмент за обучение в областта на патентите: Patent Teaching Kit, който може да бъде използван и разпространяван напълно безплатно.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account