CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
ЕПВ има двама нови вицепрезиденти Print

От Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ съобщиха, че Административният съвет на Европейската патентна организация е назначил на своето заседание вчера, 27 октомври 2010 г., Вили Миноа / Willy Minnoye/, Белгия и Раймонд Лутц /Raimund Lutz/, Германия, за вицепрезиденти на Европейското патентно ведомство.

Вили Миноа ще отговаря за Генерална дирекция „Операции”, която е отговорна за експертизата на европейските патентни заявки и за изпълнението на процедурите по опозиция във връзка с европейските патенти. Шестдесет и две годишният белгиец наследява немеца Томас Хамър, който излиза в пенсия. Миноа започва кариерата си през 1978 г. като патентен експерт по технологиите на електронна комуникация в Международния институт за патенти, предшественик на Европейското патентно ведомство, в Хага. До момента той е на длъжност главен директор „Патентна експертиза” и ръководител на офиса на ЕПВ в Берлин.
Раймонд Лутц ще наследи Вим ван дер Ейк и ще оглавява Генералната дирекция за правни и международни отношения, която разглежда правни въпроси, патентното законодателство и международни отношения. До момента г-н Ван дер Ейк е изпълнявал временно длъжността и сега ще може да поеме новите си задачи.
Раймонд Лутц е патентен адвокат, шестдесет годишен, с голям професионален опит в областта на правата върху интелектуалната собственост. Сред позициите, заемани от него до момента, могат да се споменат: до 2006 г. - Федералното министерство на правосъдието на Германия и Ведомството за патенти и търговски марки на Германия, от 2006 г. – президент на Федералния патентен съд на Германия, от 2005 г . – ръководител на делегацията на ФРГ в Административния съвет на Европейската патентна организация /ЕПО/.
Административният съвет на ЕПО е съставен от делегации на страните - членки на Европейската патентна конвенция и е законодателното тяло на организацията. Той е отговорен за наблюдението на дейността на Ведомството, одобряването на бюджета и назначаването на старшия управленски състав, включително и на президента и вицепрезидентите на ЕПО.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account