CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Европейската патентна академия бе номинирана за медала „Дизел” Print

            Немският институт за изобретения номинира Европейската патентна академия към Европейската патентна организация за престижния медал „Дизел”, известен също като немският „Оскар” за изобретатели. Сред четирите номинации в категорията „Най-добра промоция на иновациите” Академията е единствената, която се занимава с обучение по индустриална собственост в Европа по въпроси, свързани с патентите.

            Главният директор на Академията Хелге Расмусен заяви по този повод: „Това е голяма чест за нашия малък, усърдно работещ екип. Това е признание за работата ни, която извършваме с помощта на мрежа от вътрешни и външни експерти. Затова много хора са сред заслужилите тази номинация”.

            Академията осигурява обучение на експерти по патентни въпроси. След нейното откриване през 2004 г. тя е организирала хиляди курсове, семинари, конференции и практически обучения в Европа, промоцирайки използването на патентите и други права върху интелектуалната собственост за благото на обществото. Всяка година Академията организира над 100 конференции и обучителни семинари, често в партньорство с националните патентни ведомства, университети и други големи организации като Европейската комисия, Световната организация за интелектуална собственост, Организацията за развитие и сътрудничество. Академията посвещава част от дейността си и за осигуряване на помощ за университетите при преподаването на основите на Европейската патентна система на студенти от факултетите по точни и инженерни науки, бизнес и икономика, както и на правните факултети, като им осигурява обучителни материали. Нейната дейност се наблюдава от борд, състоящ се от делегати от страните - членки на Европейската патентна организация.

            Носителят на престижната награда „Дизел” за тази година ще бъде обявен на 30 ноември т.г. след гласуване от жури в състав членове на Немския институт за изобретения и бивши носители на наградата. Церемонията по награждаването ще се състои на същия ден в Дойчес Музеум в Мюнхен.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account