CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Официално бе закрита Седмицата на ПВ и закрилата на ИС в СВУБИТ Print

            Вчера, 30 март 2010 г., ректорът на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) проф. Стоян Денчев и председателят на Патентно ведомство Костадин Манев закриха „Седмицата на Патентно ведомство и закрилата на индустриалната собственост в българските университети - СВУБИТ”.

            В словото си по повод закриването проф. Денчев подчерта полезността на тази инициатива и специално на възможността студенти, докторанти и преподаватели в СВУБИТ да се запознаят в теоретичен и практически план с някои аспекти и основни понятия от индустриалната собственост.
            Костадин Манев от своя страна говори за ролята на познанията по интелектуална собственост за повишаване конкурентоспособността на кадрите, които готви висшето училище и които са бъдещите служители в държавни и частни организации.  С тази си инициатива Патентно ведомство дава своя принос за повишаване на конкурентоспособността на нашата страна и на българската икономика в съгласие с поставените от Лисабонската стратегия задачи пред страните – членки на ЕС.
            По-рано през деня водещи специалисти от Патентно ведомство запознаха присъстващите с националната система за закрила на търговските марки и на промишления дизайн, както и с ползите от правната закрила на марката и дизайна на Общността. Направени бяха и демонстрации на бази данни на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар – ОНІМ.
            Днес на разположение на студентите продължава да е щанд с безплатни брошури, сборници и материали относно действащото национално и европейско законодателство в областта на закрилата на обектите на индустриална собственост. На щанда могат да се проведат и срещи с експерти от Патентно ведомство.
                                                                               img_2085
img_2099  
img_2147img_2120

                                                                                  

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account