CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В СВУБИТ започна седицата на ПВ и закрилата на ИС Print

            Днес, 29 март 2010 г., ректорът на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) проф. Стоян Денчев и председателят на Патентно ведомство Костадин Манев откриха „Седмицата на Патентно ведомство и закрилата на индустриалната собственост в българските университети - СВУБИТ”.

            В словото си по повод откриването проф. Денчев подчерта значението на интелектуалната собственост за функционирането на икономика и общество, базирани на знанията, и изрази пълната си подкрепа за инициативата на Патентно ведомство да запознава академичната общност с актуалните проблеми на системата на индустриалната собственост.
            Костадин Манев заяви в приветствието си, че седимиците на Патентно ведомство и закрилата на индустриалната собственост в българските университети се провеждат за втора година и че специалностите, изучавани в СВУБИТ, намират широко приложение при информационното осигуряване на работата на системата по индустриална собственост, особено при информацията, документацията на обектите на индустриалната собственост и публикационните дейности, свързани с това.
            Съгласно програмата на събитието днес бяха представени две лекции на водещи специалисти от Патентно ведомство на тема "Основни познания за обектите на индустриалната собственост" и "Създаване, патентоване и реализация на изобретението".
            На разположение на студентите е и щанд, на който всеки желаещ може да получи безплатни брошури, сборници и материали относно действащото национално и европейско законодателство в областта на закрилата на обектите на индустриална собственост, както и да се срещнe с експерти от Патентно ведомство.
            В рамките на седмицата ще се състоят и „Дни на марката и дизайна на Европейския съюз”. Те се организират в изпълнение на договор за техническо сътрудничество между Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (OHIM) и Патентното ведомство на Република България.
sdc10168
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account