CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В Мадрид ще се проведе Европейски патентен форум 2010 Print

 

         Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ организира на 28 и 29 април т.г. в Мадрид, с помощта на Испанското председателство на ЕС, Европейската комисия и Испанското ведомство за патенти и марки, станалата вече ежегодна конференция „Европейски патентен форум” - 2010. Събитието ще бъде посветено на проблеми от настоящето и бъдещи планове за технологично обновяване на Европа.
         На Форума за пръв път ще бъдат представени резултатите от изследването „Патенти и чиста енергия”, проведено съвместно от ЕПВ, Програмата за околна среда на ООН и Центъра за търговия и развитие. Своите виждания ще споделят и водещи експерти от областта на политиката, бизнеса, науката и гражданското общество.
         Очаква се да вземат участие и топ мениджъри от енергийния сектор, парламентаристи, европейски и национални държавни служители, работещи в областта на патентите, както и представители на международни организации.Има ли Европа технологиите, с които да посрещне амбициозните си планове и цели за възобновяема енергия? Създадени ли са необходимите условия за облекчаване на технологичния трансфер, може ли да спечели Европа от появяващите се икономически възможности и в крайна сметка във форма ли е наистина системата на индустриалната собственост за целта? Това са някои от въпросите, които ще бъдат разгледани на Форума.
         Темите са в пряка връзка с предизвикателствата пред тази година относно европейската решимост да се осигури амбициозен и правно обвързан договор за защита на климата. Независимо от преговорите, водени от ООН, Европа реши да действа по тези въпроси. В края на юни всяка от 27-те държави - членки ще трябва да представи план за осигуряване на 20% от енергията, използвана в Европа, от възобновяеми източници, като така ще претендира за пионерското място в борбата за смекчаване на климатичните промени.
         Програма на форума
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account