CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна Националният семинар на тема “Мадридска система за международна регистрация на марки” Print
           Тази сутрин в Голямата конферентна зала на УНСС заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов откри Национален семинар на тема “Мадридска система за международна регистрация на марки” за български съдии. Събитието е организирано от Патентно ведомство на Република България, Световната организация за интелектуална собственост и Университета за национално и световно стопанство.

           В приветствените думи към участниците заместник-министър Маринов пожела успех на семинара  и подчерта важната роля, която играе защитата на индустриалната собственост в съвременното общество и подкрепата, предоставяна от България за международните системи за защита.
           След това към участниците се обърна с приветствие Антонина Стоянова, старши юрист в Световната организация за интелектуална собственост, която посочи факти от историята на подписване и развитие на Мадридския протокол и Спогодбата за международна регистрация на марки. България е вече близо двадесет години член на Мадридската спогодба, а данните за 2006 г. сочат, че страната ни е сред първите двадесет в света, използвали този път за защита на марките. Антонина Стоянова подчерта значението на форума като възможност не само за обучение, но и среща и дискусия между представители на българските съдилища, разглеждащи дела в тази област.
           Накрая Костадин Манев, председател на Патентно ведомство поднесе благодарности към съорганизаторите на семинара за отличното сътрудничество и благодари на присъстващите магистрати, съдии, прокурори за проявения интерес към темата на обучението. Той още веднъж обърна внимание на ключовата роля на интелектуалната собственост за развитието на обществото. Пожела все така да продължи синергията между институциите в разпространениет о на знания по тази тема и обсъждането на практиката. Семинарът продължава два дни съгласно обявената програма.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account