CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Ръководителят на Националния институт за ИС на Португалия посети ПВ Print

            Председателят на Патентно ведомство Костадин Манев прие днес, 12 ноември, делегация от Португалия, водена от посланика на Португалия у нас Н.Пр. Руи Феликс-Алвес.

            Поводът за посещението бе представяне на кандидатурата на Антонио Кампиньош, председател на Управителния съвет на  Националния институт по индустриална собственост на Португалия, за поста президент на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар в Аликанте /ОНІМ/.
            Изборът ще се състои през следващата година в Аликанте по време на редовно заседание на Административния комитет на ОНІМ.
            На срещата в Патентно ведомство Антонио Кампиньош представи своите виждания за бъдещото развитие на ОНІМ във връзка с ключовите за решаване към момента въпроси относно повишаване ролята на сътрудничеството между ОНІМ и националните ведомства при гарантирана прозрачност на действията и подобряване качеството на дейността на организацията. Едно от предизвикателствата на бъдещото развитие на ОНІМ кандидатът вижда в изграждане на европейска мрежа за марки и дизайни, базирана на модерни национални ведомства по индустриална собственост, претендиращи за най-добрите административни структури на национално ниво. За тази цел и за да бъде балансиран бюджетът на ОНІМ вече са предприети действия за създаване на фонд за сътрудничество с държавите - членки с цел да бъде направена добра инвестиция в бъдещето на закрилата на марката и дизайна на Общността, като се подпомогне и развитието на националните ведомства. Като нова област на дейност за организацията Антонио Кампиньош посочи прилагането на правата върху марката и дизайна на Общността и изрази готовност за развиване на дейност по координация и съдействие на правоприлагащите и правосъдните органи в Европа.
            Разменени бяха и мнения относно бъдещето на системите за закрила марката и дизайна на Общността в контекста на Лисабонския договор, както и в световен аспект.
            В края на срещата Костадин Манев и Антонио Кампиньош размениха взаимни уверения относно общите виждания и интереси на двете държави във връзка с бъдещото развитие на ОНІМ и приоритетите за неговата дейност.
            В рамките на посещението ръководителите на португалската и българската институция ще проведат срещи в МВнР и МИЕТ, на които ще обсъдят предстоящия избор на президент на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар в Аликанте.
img_2001img_2002

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account