CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Днес беше открито първото Национално изложение за изобретения и иновации БулИнвент’09 Print

            Акад. Васил Сгурев, председател на Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС), и Людмил Димитров, главен секретар на Патентно ведомство, откриха днес, 11 ноември, в Националния дом на техниката в сградата на ФНТС в София, първото Национално изложение за изобретения и иновации БулИнвент’09.

            В приветствието си по повод откриването акад. Васил Сгурев изрази задоволството си, че неговата организация е домакин на изложението, пожела на добър час на изобретателите и още веднъж изтъкна успешното дългогодишно сътрудничество между организаторите на проявата.
            В словото си повод откриването на изложението главният секретар на Патентно ведомство Людмил Димитров пожела успех да това първо по рода си национално изложение и изрази надежда, че то ще съдейства за установяването на полезни контакти между производители, научни работници, предприемачи, изобретатели, търговци и патентни специалисти, насочили усилията си към дейност, основаваща се на иновациите и прилагането на индустриалната собственост. Той изказа уверенията си, че Патентно ведомство ще продължи да работи за насърчаване на иновациите, предприемчивостта и научния потенциал с цел повишаване на конкурентоспособността и подобряване на бизнес средата, като предприема всички необходими действия, благоприятстващи развитието на национална икономика, базирана на знанието, и оптимизирането на системата „наука-технологии-иновации”.
            Марио Христов от Съюза на изобретателите в България определи интелектуалната собственост като „валутата на века”. Той подчерта, че в крайна сметка пазарът е „точният съдник за полезността на едно изобретение за хората”, като същевременно изрази надежда, че изложението ще се превърне в традиционно и ще бъде състезание за изобретателите, ще привлече вниманието на предприемачите и ще възпитава българите в дух на иновативност. В заключение Марио Христов посочи, че изложението се посвещава на българските изобретателите, а също и на обявяването на 2009 г. от Европейския съюз за година на творчеството и иновациите.
             img_1999img_1997            Двадесет български изложители представят свои изобретения и нововъведения в областта на човешките потребности, химията, машиностроенето, строителството, медицината и други.
  img_1986
img_1995

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account