CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Кръгла маса по въпросите на патентоването в областта на фармацията Print

        Посещението на експерти от Европейското патентно ведомство (ЕПВ) продължи днес, 04 ноември 2009 г., с кръгла маса, която се проведе в Патентното ведомство, с участието на български фирми от областта на фармацията. В срещата взеха участие специалисти от фирмите „Софарма АД”, „Актавис АД”, „Медика АД” и „БУЛБИО ЕООД”.

        Кръглата маса протече в две части, като в първата лекторите от ЕПВ се спряха на различни аспекти на патентоването на изобретения в областта на органичната химия и фармацията, включително правната рамка, проучванията и експертизата на заявките, решаването на спорове.
        Милена Лонати, главен директор в ЕПВ, представи резултатите от проучване на ЕК относно динамиката на патентоването във фармацевтичния сектор.
        В презентацията си Анна-Мария Вила, патентен експерт от ЕПВ, се спря на подхода на ЕПВ при осъществяване на контрола при експертизата на заявките, който да гарантира високо качество на крайния резултат.
        Срещата продължи с оживена дискусия по въпроси, поставени от участниците, свързани с дейността им, с патентоването в областта на органичната химия и фармацията, процедурите и др. Разгледани бяха и конкретни казуси от практиката на българските фирми и ЕПВ.
        Кръглата маса беше закрита от Волфрам Фьорстер, главен директор в ЕПВ, и председателя на Патентното ведомство Костадин Манев, които подчертаха значението на тази първа по рода си, състояла се в България среща между патентни експерти от двете ведомства, с участието и на представители на индустрията, и изразиха надежда, че с нея успешно е поставено едно добро начало на нов проект в рамките на сътрудничеството между двете институции.
 
img_1979img_1967

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account