CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Председателят на ПВ се срещна с директора на Федералния институт за ИС на Швейцария Print

            Председателят на Патентно ведомство Костадин Манев прие директора на Федералния институт за интелектуална собственост на Швейцария Роланд Гросенбахер, който бе на еднодневно посещение у нас по повод представяне на кандидатурата си за поста президент на Европейското патентно ведомство /ЕПВ/. Изборът ще се състои по време на предстоящото през втората половина на октомври в Мюнхен редовно заседание на Административния съвет на Европейската патентна организация /ЕПО/, което включва в дневния си ред представяне на допуснатите кандидатури и избор на президент с тайно гласуване на делегациите от 36-те страни - членки. Мандатът на президента е 5 години, като може да бъде подновен. Другите кандидати са представители на Република Франция, Кралство Дания и Кралство Швеция.

            На срещата в Патентно ведомство Роланд Гросенбахер представи своите виждания за бъдещото развитие на ЕПВ във връзка с ключовите за решаване към момента въпроси относно постигане на балансиран бюджет и организацията на основната дейност по експертиза на заявките за изобретения, както и за сътрудничеството между страните - членки на ЕПО, ролята на европейската патентна мрежа в тези процеси и възможностите за обучение и финансиране на такива дейности, което е от особено значение за страните - членки на ЕПО с по-малка територия и население като Конфедерация Швейцария и Република България. Швейцарският гост сподели мислите си относно начина, по който може да се реши въпросът с натрупаните в ЕПВ нерешени патентни заявки и механизмите за повишаване на продуктивността, ефективността и качеството на работата.
            Разменени бяха и мнения относно бъдещето на европейската патентна система, патента на Общността и съдебната система за патентни спорове в Европа и ролята, която би могъл да изиграе в тази връзка ръководител на ЕПВ от страна, нечленуваща в ЕС.
            В края на срещата Костадин Манев и Роланд Гроденбахер потвърдиха, че по някои от въпросите имат общи или сходни позиции.В рамките на посещението ръководителите на швейцарската и българската институция проведоха срещи в МВнР и МИЕТ, на които обсъдиха предстоящия избор на президент на Европейското патентно ведомство и актуалните въпроси на патентната система в Европа.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account