CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Резултати от дейността на Патентно ведомство срещу нарушенията на права върху ИС Print

            За изминалите девет месеца Патентно ведомство като специализирана администрация с компетентност по защита на индустриалната собственост констатира негативната тенденция на внос и разпространение в търговската мрежа на фалшиви стоки – предимно облекла, обувки, парфюмерия, имитация на международни утвърдени марки, съобщава Вили Рашков, началник сектор  „Администартивнонаказателна отговорност” в Патентно ведомство.

            Тези незаконни действия са проява на нелоялна конкуренция, увреждат имиджа на легалните защитени марки и намаляват приходите в държавния бюджет. За гарантиране на потребителите сигурен произход и качество, съответстващо на цената на марковите стоки, служители на Ведомството са извършили над 300 проверки в търговски обекти. Констатирани са над 200 нарушения, за които са съставени 220 акта, което е два пъти повече в сравнение с миналата година. От влезли в сила наказателни постановления със санкции в държавния бюджет са постъпили над 45 хил. лева от доброволни плащания, а по отношение на останалите нарушители са открити процедури по принудително изпълнение. Ведомството е оказало експертно съдействие и по водени от МВР досъдебни наказателни производства за извършени престъпления срещу индустриалната собственост, като са изготвени над 190 експертизи.
            Във връзка с изнесените резултати председателят на Патентно ведомство Костадин Манев още веднъж подчерта значението на борбата с фалшификатите като принос за ограничаване и противодействие на сивата икономика, контрабандата със стоки с цел закрила на правата върху обектите на индустриалната собственост.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account