CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
България бе преизбрана за член на два комитета на Сетовната организация за интелектуална собственост Print

            В рамките на провеждащата се в Женева 47-ма сесия на Генералните асамблеи на страните - членки на Световната организация за интелектуална собственост България бе преизбрана за член на Координационния комитет и на Програмния и бюджетен комитет на СОИС.

            Това са два работни органа от изключителна важност на тази най-висша в сферата на защитата на интелектуалната собственост световна организация, която е със статут на агенция към ООН.

            Сред основните дейности на Програмния и бюджетен комитет е дългосрочното планиране дейността и финансите на организацията, както и осъществяване на финансовия контрол. Координационният комитет е пряко отговорен за избора на генерален директор на Организацията, който впоследствие се назначава от сесия на Генералните асамблеи.
            Именно в качеството си на досегашен член на Координационния комитет миналата година България участва непосредствено в избора на настоящия генерален директор на СОИС д-р Франсис Гъри.
            България бе и първата страна, посетена от д-р Гъри в началото на лятото тази година, който бе специален гост на Международния симпозиум за географските означения, организиран от СОИС съвместно с българското Патентно ведомство. Това бе първото международно събитие на Организацията от този ранг през мандата на д-р Гъри като генерален директор на СОИС. Д-р Гъри проведе редица срещи на високо равнище с български институции, работещи в сферата на интелектуалната собственост и бе приет от президента Георги Първанов.
            В рамките на настоящата сесия на Генералните асамблеи на СОИС, в предвидения за първи път сегмент на високо равнище, взе участие българският министър на културата Вежди Рашидов, който също проведе среща и разговаря с генералния директор д-р Гъри.
            Последните новини от Женева са още едно доказателство са добрата и стабилна позиция, която нашата страна заема към момента на световната сцена на интелектуалната собственост, в най-висшите световни и международни организации, работещи в тази област.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account