CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Среща между председателя на ПB и генералния директор на Фернския национален институт за ИС Print

Председателят на Патентно ведомство на Република България Костадин Манев се срещна с генералния директор на Френския национален институт за индустриална собственост Беноа Батистели


           Председателят на Патентно ведомство Костадин Манев прие генералния директор на Френския национален институт за индустриална собственост Беноа Батистели, който бе на еднодневно посещение у нас по повод представяне на кандидатурата си за поста Президент на Европейското патентно ведомство /ЕПВ/. Изборът ще се състои по време на предстоящото през октомври в Мюнхен редовно заседание на Административния съвет на Европейската патентна организация /ЕПО/, което включва в дневния си ред разглеждане на допуснатите кандидатури и избор на президент с тайно гласуване на делегациите от  27-те страни-членки. Мандатът на президента е 5 години, като може да бъде подновен. Очаква се също Конфедерация Швейцария, Кралство Дания и Кралство Швеция да излъчат кандидати за поста.
           На срещата в Патентно ведомство Беноа Батистели представи своите виждания за бъдещото развитие на ЕПВ и за ключовите за решаване към момента въпроси относно постигане на балансиран бюджет и предстояща реформа в областта на таксите с цел запазване финансовата стабилност на ЕПВ в условията на глобалната финансова криза,  както и относно сътрудничеството между страните-членки на ЕПВ, ролята на европейската патентна мрежа в тези процеси и възможностите за финансиране на такива дейности, което е от особено значение за страните-членки на ЕПО с по-малки пазари като България. Френският гост сподели мислите си относно начина, по който да се реши въпроса с натрупаните в ЕПВ нерешени патентни заявки и възможните механизми за повишаване на продуктивността, ефективността и качеството на работата. Засегнат бе и въпроса за връзката между ЕПВ и ЕС и ЕК и важността да се познава добре работата на висшите управленски органи на ЕС. Разменени бяха и мнения относно бъдещето на европейската патентна система, патента на Общността и съдебната система за патентни спорове в Европа. 
           В края на срещата Костадин Манев и Беноа Батистели потвърдиха, че по много от въпросите имат общи или сходни позиции. 
           В рамките на посещението ръководителите на френската и българската институция се срещнаха със заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, на която обсъдиха предстоящия избор на президент на Европейското патентно ведомство и актуалните въпроси на патентната система в Европа. 
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account